Gallery

Project 1: A traditional conservatory

Project 2: A beautifully light kitchen addition

Project 3: A country property

Project 4: Grandeur on an existing deck

Project 5: An outdoor patio transformed

Project 6: Rear area makeover

Project 7: Light casual living

Project 1: A traditional conservatory.

Outside view

The customer's brief

To design and construct a conservatory on the rear wall in keeping with the elegance of the existing dwelling giving extra space and enhanced views to the garden and pool.

Our solution

MalvernInside3.jpg (8795 bytes)

The relatively plain existing two-storied rear wall gave our designers an opportunity to design a traditional bay fronted style conservatory with elaborate mouldings. Continuing the glass roof to form a verandah meant conformity of design and extra light to the adjacent kitchen. The result, a light restful area allowing a full appreciation of the garden and pool.

 

Project 2: A beautifully light kitchen addition

The customer's brief

Inside view

The owners of this beautiful two storey terrace wished to extend their small kitchen / meals area. The problems being very little space available to the boundary and concern about loss of light.

Our solution.

To remove totally the existing wall and extend to the side boundary with glass roof and doors to face the rear courtyard. The laying of a beautiful timber floor throughout the existing kitchen/meals area and into the small conservatory addition has resulted in a beautiful light living space that has brought this area up to the high standard of the rest of the home.

Top

Project 3: A country property

Outside view

The customer's brief

Perfectly sited overlooking a bushy valley, this home's formal dining area was dark, too small and did not take advantage of the fabulous views.

Our solution

Inside view

By removing the external wall and verandah we were able to build a glass roofed conservatory with bay front and gothic embellishments which gave extra space, took in the wonderful views and created a stunning light filled dining area. Carpet with contrasting border, a chandelier and beautiful dining table added the icing to the cake.

Top

Project 4: Grandeur on an existing deck

Outside view

The customer's brief

To utilise an infrequently used concrete deck area above the residents' kitchen, incorporating additional bedroom space and separate dining / entertaining area.

Our solution

Inside view

Because of the large area involved a twin ridge roof structure with central box gutter was designed which mimicked the contours of the existing house. The unique style and superb detailing within this large Heritage home meant extra detailing to the conservatory, including extremely ornate solid bottom panels to wall areas and internal mouldings to rafters and head beams. The result was a beautifully integrated conservatory which added a new dimension to an already impressive home. Note the use of Thermal Roof Blinds in the Conservatory to the right..

Top

 

Project 5: An outdoor patio transformed

The customer's brief

Inside view

To infill a rarely used outdoor patio area, and to form a covered link between the garage and house. Also important was to incorporate an extended dining area off the kitchen.

Our solution.

Inside view

Working as a tight unit in conjunction with the owner, a prominent interior designer, we ticked every box in the criteria. Double pitch roofs were designed, sloping into a central box gutter, which enabled us to extend the roof area and conservatory over to the garage, whilst maximising the patio area to its full potential. Marble floor tiles were fitted in conjunction with under-floor heating to ensure the right ambient temperature during the winter months. Large Bi-fold doors were incorporated along the whole front elevation, which when opened fully during the warmer days, enabled a seamless transition between the garden and conservatory.

Top

 

Project 6: Rear area makeover

The customer's brief

Inside view

To give additional space to a small kitchen and dining area, and to form a relaxing retreat.

Our solution.

Inside view

A rear passage linking the kitchen to a laundry was removed together with a brick chimney. The conservatory was then built into the newly created area. The wall between the kitchen and conservatory was removed which opened up the whole area enabling a large sitting/lounge area to be formed. The conservatory was designed & embellished to match the Heritage weatherboard cottage, resulting in an elegant, traditional addition whilst adding much needed living space.

Top

 

Project 7: Light casual living

The customer's brief

Inside view

This brick veneered 1980s family home had very little informal living space, so our client required the addition of a living area close to the kitchen that was light, gave good views of the garden whilst not reducing light to the adjoining kitchen & dining areas.

Our solution.

Inside view

Large openings were formed into the kitchen / dining rooms with the large conservatory constructed in the L formed by these two rooms. The conservatory glass roof was blended into the existing tile roof with the addition of a tiled gable. Minimal embellishments allowed its clean lines to match those of the existing home. The new conservatory has added light, space and a large amount of extra casual living and entertaining space. It also adds balance to the living, formal and bedroom areas, greatly enhancing the lifestyle of all members of the large family, a great result!

Top

Previous <> Next